Linda

Ik ben Linda Nederhoed, leefstijlapotheker en orthomoleculair therapeut. Mensen informeren en begeleiden naar een gezonder en energieker leven is mijn passie.

Zelf heb ik ervaring met een schildklieraandoening en ook door het drukke leven van apotheker en moeder was ik vaak moe en snel geprikkeld. Ik heb ervaren dat ik door bewuster en gezonder te gaan eten, de juiste supplementen te nemen, meer aan ontspanning te doen en meer te bewegen ik me veel beter en fitter ging voelen. Dit heeft me geïnspireerd om me hierin te scholen en extra opleidingen te doen om ook anderen te kunnen inspireren en begeleiden naar een fitter en gezonder leven.

In mijn praktijk Natuurlijk Gezonder begeleid ik mensen 1 op 1 op het gebied van leefstijl. Daarnaast bied ik persoonlijke online programma’s aan om je dagelijks te begeleiden in de stappen naar een gezondere leefstijl en een fitter leven.

Opgeleid als apotheker heb ik ruim 20 jaar mensen geadviseerd over geneesmiddelen en gezondheid in verschillende apotheken. Ik adviseerde mensen o.a. over het gebruik van hun geneesmiddelen, wat te doen bij bijwerkingen en hoe het middel met hun andere geneesmiddelen gecombineerd kan worden. Ik voerde veel gesprekken hierover en als mensen tegen problemen aan liepen zocht ik met hen naar een oplossing.

Later ben ik me steeds meer gaan interesseren in de vele andere aspecten die invloed hebben op onze gezondheid en ben ik me gaan ontwikkelen tot leefstijlapotheker. Ik heb naast mijn werk de opleiding Integrative medicine en leefstijlgeneeskunde gevolgd en leerde daar veel over andere complementaire behandelingen met een andere kijk op ziekte en genezing zoals holistische geneeskunde, de chinese geneeskunde, orthomoleculaire therapie etcetera. Vooral de leefstijlgeneeskunde boeide me erg en ik voelde dat ik daar zelf ook mee aan de slag wilde. Want geneesmiddelen zijn nuttig om ziektes te behandelen maar het is natuurlijk nog mooier als mensen zelf ziektes kunnen voorkomen of bij bestaande ziektes en kwalen de klachten kunnen verminderen door aanpassingen in hun leefstijl. Daarom ben ik in de apotheek, naast medicatieadvies en begeleiding, mensen ook steeds meer gaan adviseren over wat ze zelf kunnen doen aan leefstijl, vooral op het gebied van voeding en voedingssupplementen.

Om me hier meer in te bekwamen heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolg. De orthomoleculaire therapie maakt gebruik van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam door te zorgen dat de balans in het lichaam qua voeding en voedingsstoffen wordt hersteld. Door optimale concentraties voedingsstoffen in het lichaam te bewerkstelligen kan het lichaam in optimale staat kan functioneren.

Met alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan begeleid ik nu mensen naar een fitter en gezonder leven. Dit doe ik vanuit mijn praktijk Natuurlijk Gezonder en via mijn online leefstijlprogramma’s. Daarnaast werk ik nog 2 dagen in de week als waarnemend apotheker waar ik ook in de apotheek leefstijl en voeding een plek probeer te geven.

Nieuwsbrief inschrijfformulier

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je iedere maand leefstijltips in je mailbox krijgen, en op de hoogte worden gehouden over Natuurlijk Gezonder? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!